torek, 05. januar 2010

Novoletne počitnice na snegu


Novoletne počitnice smo preživeli na visokogorskem smučišču v Avstriji. Vreme je bilo cel teden odlično, večinoma sončno, snega je bilo dovolj, temperature pa ne prenizke, kar je ustrezalo tudi našim whippetom
Počitnice smo preživeli v prijetni družbi avtodomarjev. Tudi otroci so imeli veliko sovrstnikov, večji so uživali na smučanju, mlajši pa na dričanju, sankanju in drsanju.Whippeti so si dali duška na snegu. Metanje žogice se je odlično obneslo tudi na zasneženih terenih. Ivi je bila neumorna v lovljenju in prinašanju žoge.
Tudi njihova stalna prijateljica labradorka Neli se je prelevila v "whippeta" in z veseljem tekala skupaj z našimi za žogo.

Na silvestrovo smo na ledeni ploščadi za avtodomi uživali ob dobrotah iz žara, pijača se je naravno hladila v snegu, vsi otroci so ob pestrem pirotehničnem programu zdržali do polnoči, moška posadka pa kar precej dlje….  Jutro pa je bilo spet sončno kot iz pravljice. 
Whippeti so ponovno dokazali, da se tudi na snegu odlično počutijo in uživajo v sprehodih in tekanju po snegu.
Na smučiščih je bilo dovolj snega, najlepša smuka pa je bila zgodaj zjutraj, ko smo tekmovali, kdo bo prvi na sedežnici. Preživeli smo prekrasne počitnice.