Okolje naših whippetov


Whippeti so psi z zelo kratko dlako, zato večino časa preživijo v hiši ali stanovanju. Ker živimo v hiši, imajo naši  whippeti kar veliko življenjskega prostora, kamor spada tudi velik ograjen vrt. Zelo radi se nastavljajo soncu, tudi največja vročina jim ne predstavlja večjih težav. Vsak dan jim omogočimo intenziven sprehod in kratke tekaške sprinte za žogo na vrtu. V deževnem vremenu pa nimajo posebne želje po sprehodih, rajši se držijo na toplem.  Naša bližnja okolica nam omogoča, da se  whippeti svobodno in brezskrbno nadirjajo v naravi.
Vsi whippeti se skupaj odlično razumejo. Ponavadi ležijo vsi skupaj, le na soncu Bron ne vztraja tako dolgo kot punce.
Večkrat smo imeli v varstvu tudi pse različnih pasem. Punce obožujejo družbo drugih psov, Bron pa je na začetku zadržan in distanciran. Po nekah dneh druženja pa postanejo pravi prijatelji.Na sprehodih nimamo z njimi nobenih težav glede poslušnosti. V bližini imamo veliko sprehajalnih poti, kjer se sproščeno nadirjajo. V deževnih dneh pa postane naše psičke prave mačke, najraje se zavlečejo pod kakšno odejo. Bron pa je naša tiha senca, če se vsi premaknemo v zgornje nadstropje nam nemudoma sledi. 
Zelo radi imajo otroke, ob naših treh sinovih pa so vsi whippeti zelo dobro navajeni otrok. Psi jih spremljajo praktično že od rojstva. Tudi ko so bili zelo majhni in so jih v navalu navdušenja potegnili katerega za ušesa ali rep, niso whippeti niti enkrat napačno reagirali. Bron je pokazal največji prag tolerance, punce pa so se raje umaknile. Whippeti so res idealni družinski psi, tudi za družine z majhnimi otroki.

Whippeti so tudi odlični spremljevalci na potovanjih in sprehodih v mestnem vrvežu. Zelo radi potujemo, ko pa je organizacija potovanj zaradi psov in otrok postala pravi podvig smo si omislili naš dom na kolesih. 

Otroci, psi in midva smo postali pravi navdušenci nad to obliko preživljanja prostega časa. Prepotovali smo že veliko držav, whippeti so vedno zelo zadovoljni, ko opazijo, da začnemo pripravljati avtodom. Na potovanjih so zelo pridni, svoj prostor imajo pod mizo, vedno pa komaj čakajo novih terenov, vonjav, pasjih prijateljev in dogodivščin.