ponedeljek, 06. april 2009

Vikend na Dunaju

Napoved za vikend je bila sončna, zato smo se odločili, da po deževnih dneh lepo vreme preživimo na Dunaju
V petek, pozno popoldne smo prispeli v mesto. Avtodom smo parkirali tik ob agility centru v mestu in se odpravili v park na sprehod z našimi whippeti. Posebnost tega parka, oziroma gozda v mestu je, da ima velike površine namenjene za pse.   Ti predeli so označeni z znaki »Hunde auslauf«

Zelo pozitivno presenečeni smo bili nad urejenostjo površin na tem območju, ter nad socializacijo in vedenjem psov, ki so bili spuščeni. Naši whippeti so tekali in se igrali z zelo različnimi pasmami, vse od terierjev do brazilske doge. Vsi so bili zelo poslušni in ubogljivi na odpoklic. Res pravi raj za socializacijo psov.  V soboto zjutraj sem doživela  spet presenečenje, saj sem v parku srečala zagotovo najmanj 80 psov različnih pasem, vsi brez povodca, socializirani, ubogljivi. Prevladovali so prinašalci, bokserji, nekaj ptičarjev, kar precej je bilo nemških ovčarjev, ja, zanimivo; med hrti smo bili edini in zato tudi toliko bolj zanimivi za ostale lastnike psov.
 Med pogovorom z lastniki psov sem zvedela, da je psov in njihovih ljubiteljev največ v nedeljo od enajste ure naprej, ter med delavniki od četrte ure dalje. Zelo sem bila vesela, ker sem ugotovila, da lastniki psov svojim štirinožcem nudijo popolno svobodo, saj sem mnenja, da psu samo s sprehodom na povodcu brez prostega gibanje ne nudimo svobode.
 Še enkrat moram poudariti, da najbrž takšne socializacije na enem mestu  nisem doživela še nikjer. Kljub zelo velikemu številu psov v parku, nisem opazila niti enega iztrebka.
Malce mi je bilo žal, ker s seboj nisem imela fotoaparata.
 Prijeten začetek dneva smo nadaljevali z ogledom kulturnih znamenitosti, ki jih je na Dunaju res na pretek. Vse do večera, so nas kot vedno spremljali naši whippeti, saj si brez njih sprehodov po mestu ne znamo več predstavljati. 
 

V nedeljo pa sta otroka uživala v celodnevnem obisku živalskega vrta.